Free shipping for all products
info@youremail.com

Bijuterii pietre semipretioase

Cum pot pietrele semiprețioase să ne influențeze?

Auzim vorbindu-se destul de des despre pietre semiprețioase, le vedem cum strălucesc, sunt colorate, elegante, de diverse dimensiuni, sunt de-a dreptul fascinante și versatile, iar popularitatea lor a crescut mult în ultimii ani.

Sunt persoane care apreciază pietrele semiprețioase pentru frumusețea lor, mai ales atunci când sunt montate în bijuterii. Ele vin însă cu o istorie de mii de ani și o încărcătură energetică foarte interesantă.

Ca definiție, atât pietrele semiprețioase cât și cele prețioase sunt minerale, care după șlefuire sunt fie montate în bijuterii, fie transformate în obiecte decorative. În primul rând, este important de înțeles că principala diferența dintre pietrele prețioase și cele semiprețioase este dată de ușurința cu care ele pot fi găsite, cele prețioase fiind mai rare. O altă diferență este calitatea acestora, dată de transparență, culoare și duritate.

Astfel, sunt văzute ca fiind prețioase pietre precum diamant, safir, rubin sau smarald, iar la cele semiprețioase sunt încadrate ametistul, citrinul, jadul, turcoazul, cuarțul și multe altele.

Se spune că atunci când alegi un cristal sau o piatră semiprețioasă este de preferat să alegi în funcție de ceea ce simți că e potrivit pentru tine, ceea ce te atrage instinctiv.

Recomandarea pornește de la ideea că aceste pietre au o energie aparte, fiecare, iar noi suntem mai înclinați să alegem un anumit cristal, în funcție de nevoia noastră energetică. Tocmai datorită acestei energii, simțim lucruri diferite în momentul în care interacționăm cu o piatră semiprețioasă.

Pietrele semiprețioase  au fost folosite timp de mii de ani de către azteci și egipteni care le încorporau în bijuterii, amulete și diverse statuete și tot din aceste timpuri apar și primele informații legate de proprietățile vindecătoare ale acestor pietre.

Foarte pe scurt, cristalele ajută în reglarea dezechilibrelor pe care le avem în corp.

Cum alegem pietrele semiprețioase potrivite?

Există recomandări de pietre semiprețioase pentru zodii, care au un efect mai accentuat asupra celui care le poartă, anumite pietre sunt folosite în feng-shui acasă sau la birou cu scopul de a îmbunătăți calitatea spațiului.

Fiecare piatră are rolul ei, fie el de a proteja, a energiza, a curăța sau a ajuta în îndeplinirea unor scopuri și obiective.

Efectul pietrelor semiprețioase depinde și de culoare, astfel încât pietrele prețioase verzi de exemplu sunt un simbol al echilibrului, armoniei și duc cu gândul la bogăție și determinare. Astfel, bijuteriile cu pietre semiprețioase precum malachit, onix verde, jad, aventurin sunt ideale pentru persoanele care își doresc să ducă planuri la bun sfârșit.

Turcoazul din bijuterii are un efect curativ. Toate pietrele semiprețioase albastre au vibrații care liniștesc și dezvoltă creativitatea.

Bijuteriile cu pietre roșii dau un plus de energie și încredere în sine. Dacă de asta ai nevoie, atunci te vor atrage bijuteriile cu carnelian și coral.

Ametistul este o piatră semiprețioasă mov, foarte apreciată, atât pentru culoarea ei minunată, cât și pentru efectele sale de protecție, stimulare a capacității intelectuale și ajutor în găsirea echilibrului.

Care sunt unele dintre cele mai cunoscute pietre semiprețioase?

Natura este foarte darnică atunci când vine vorba de pietre semiprețioase și ne putem bucura de o mare varietate de forme și culori.

Sunt totuși anumite astfel de pietre sau cristale care sunt mai populare atât datorită frumuseții lor cât și proprietăților pe care le au.

Cuarțul este un cristal foarte cunoscut și provine din Brazilia, SUA, India sau Madagascar. El poate fi transparent, roz, alb, gri și chiar negru. Se spune că această piatră semiprețioasă poate să curețe energia negativă a altor pietre lângă care se află. Dacă el este montat împreună cu alte pietre, amplifică puterea acestora. Este recomandat pentru toate zodiile.

Coralul este și el o piatră semiprețioasă foarte apreciată, care provine, așa cum îi și spune numele, din coloniile de corali și poate fi roșu, alb, albastru, negru, roz-somon. E bine de știut că este o piatră care se zgârie ușor și destul de sensibilă. Are un puternic rol de protecție, atât pentru casă cât și pentru oameni, aduce încredere și un strop de pasiune. Zodiile care se bucură de coral sunt berbecul, taurul, balanța, scorpionul și peștii.

Lapis Lazuli atrage prin multitudinea de nuanțe și culori, de albastru închis, deschis, intens, cu urme albe și aurii. Ca proveniență, această piatră semiprețioasă poate veni din Rusia sau Egipt. Pare a fi una dintre cele mai vechi și apreciate pietre. Aduce protecție pentru copii și tați, noroc, curaj și e recomandată pentru inspirație și creativitate la examene. Este benefică pentru majoritatea zodiilor.

Onixul este o altă piatră care se găsește într-o varietate mare de culori, astfel că întâlnim onix verde, onix negru sau onix alb, care provine adeseori din Brazilia. Este o piatră semiprețioasă recomandată pentru berbeci, lei, fecioa

Teratai - Bijuterii cu Pietre Semipretioasere, săgetători și capricorni, care ajută la amplificarea intuiției, a încrederii și norocului.

Piatra lunii provine din India, unde este considerată a fi sacră și are și ea diverse culori, majoritatea lăptoase. Se bucură de efectele ei racii, care sunt și ei guvernați de lună, fecioarele, balanțele, săgetătorii, vărsătorii și peștii. Când vorbim despre această piatră semiprețioasă, vorbim despre o piatră a norocului, feminină, care aduce optimism și afecțiune.

Fiecare dintre aceste pietre semiprețioase este o poveste în sine, iar povești despre ele cu siguranță mai sunt multe de spus.

Ne bucurăm de ele, de frumusețea lor, de eleganța pe care o dau bijuteriilor, de efectele pe care le au, atât asupra corpului cât și a sufletului.

Lasă un răspuns

X